Україна накопичила 2 мільйони тонн вугілля та 13 мільярдів кубометрів газу

Україна накопичила 2 мільйони тонн вугілля та 13 мільярдів кубометрів газу

Укрінформ
Україна станом на кінець серпня накопичила 2 мільйони тонн вугілля та 13 мільярдів кубічних метрів газу.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав, відкриваючи засідання КМУ.

Він зауважив, що питання енергетичного сектору та підготовки до опалювального сезону зараз є ключовим пріоритетом урядової команди.

"Станом на кінець серпня нам вдалося накопичити на складах 2 мільйони тонн вугілля. Це майже утричі більше, ніж на відповідну дату минулого року. Українські шахти працюють 24/7. Формуємо всі можливі резерви", - сказав Шмигаль.

Стосовно ситуації з газом Шмигаль зауважив, що станом на кінець серпня країна вийшла на показник 13 млрд кубічних метрів у наших підземних сховищах, за останній місяць було закачано більше 1 млрд кубічних метрів.

Читайте також: Європа зможе пережити зиму без російського газу - премʼєр Словенії

"Ми активно ведемо перемовини з нашими міжнародними партнерами щодо отримання коштів на додаткові закупівлі «блакитного палива». Зокрема, Уряд Норвегії планує виділити щонайменше 200 млн євро на відповідну підтримку України. Водночас ми говоримо і про передачу фізичних об’ємів газу, а не лише про кошти на його закупівлю на європейських біржах", - сказав Глава уряду.

Крім того, він зауважив, що тарифи для населення залишаються без змін. Уряд узгодив 605 виробникам теплової енергії фіксовані обсяги газу для опалення та гарячого водопостачання на період з 1 серпня 2022 року до 31 березня 2023 року. Ціна – 7 грн 42 копійки. Це дозволить взимку забезпечити стабільні поставки тепла в оселі громадян, додав Шмигаль.

Він також акцентував, що продовжується програма тепломодернізації будинків, аби зменшити споживання енергоресурсів. Через Фонд енергоефективності за час воєнного стану було компенсовано майже 300 млн грн для тих, хто модернізує свої оселі та зменшує споживання.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт (реєстр. №7681) про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік», який передбачає спрямування 12,7 млрд грн на придбання природного газу для проходження опалювального сезону.

Також повідомлялося, що Кабінет Міністрів виділяє 1 млрд 409 млн гривень на закупівлю стратегічного запасу матеріальних резервів, який дозволить оперативно реагувати на виклики та проблеми тепло- і водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-