Генсек Міжнародної морської організації відвідав Одеський порт

Генсек Міжнародної морської організації відвідав Одеський порт

Фото
Укрінформ
Міністр інфраструктури Олександр Кубраков та генеральний секретар Міжнародної морської організації (Maritime Organization — IMO) Кітак Лім обговорили розширення «зернової ініціативи» на інші категорії українського експорту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінінфраструктури.

Зазначається, що Кубраков провів зустріч із очільником ІМО під час візиту останнього до Одеського морського порту.

«Сьогодні у фокусі розмови з генеральним секретарем IMO — розширення дії Ініціативи на інші категорії українського експорту. Водночас ми розуміємо, що масштабування проєкту буде неможливим без покращення безпекової ситуації в Чорному морі», - прокоментував Кубраков.

Він зауважив, що нині ведеться робота над моніторингом зі сторони Міжнародної морської організації безпеки мореплавства в ході «зернової ініціативи», що включатиме фіксацію будь-яких провокацій росії щодо цивільних суден. Міністр також подякував команді IMO за підтримку українських моряків зі старту повномасштабного вторгнення росії.

У Мінінфраструктури повідомили, що Лім підтримав ідею масштабування ініціативи на інші категорії українського експорту.

Крім того, сторони обговорили проблему мінування росією водних шляхів, роботу Дунайського портового кластеру, впровадження екологічних стандартів роботи портів, а також збитки, завдані росією портовій інфраструктурі України. Так, з початку повномасштабного вторгнення понад 10 комерційних суден під різними прапорами обстріляно ракетами, в результаті чого загинули щонайменше 2 моряки. Збитки портової інфраструктури оцінюються у понад 600 млн грн.

Читайте також: Україна має близько 40 заявок на перевезення «зерновим коридором» — Кубраков

Як повідомлялося, 22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії було підписано угоду, за якою здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН - генеральний секретар Організації Антоніу Гутерреш, від Туреччини - міністр оборони Хулусі Акар.

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-