ЄБРР спрямує €97 мільйонів кредиту на підтримку стійкості роботи Укренерго

ЄБРР спрямує €97 мільйонів кредиту на підтримку стійкості роботи Укренерго

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку спрямує понад 97 мільйонів євро кредиту на підтримку стійкості роботи НЕК “Укренерго”.

Про це повідомляє пресслужбаМіністерства фінансів, передає Укрінформ.

Як зазначається, сьогодні, 26 серпня, Міністр фінансів України Сергій Марченко та Президент Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо підписали угоду про внесення змін до Договору гарантії щодо Проекту модернізації мережі електропередачі.

Водночас голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький підписав угоду про внесення змін до Кредитної угоди з ЄБРР. 

Зокрема, в рамках підписаних документів передбачається спрямування 97,15 мільйона євро під державну гарантію та гарантію однієї з країн «Великої сімки» на підтримку стійкості роботи НЕК «Укренерго».

Кошти надаються в рамках Пакета допомоги ЄБРР у відповідь на війну в Україні шляхом перепрофілювання кредиту ЄБРР в рамках Проєкту модернізації мережі електропередачі.

Читайте також: Укренерго очікує на рішення щодо збільшення експорту електроенергії до Європи

«Співпраця з міжнародними партнерами є одним із головних пріоритетів роботи Міністерства фінансів. Спрямування кредиту на фінансування критичних операційних витрат НЕК «Укренерго» допоможе підтримати стабільність роботи компанії», – зазначив Маренко.

Як повідомлялося, раніше Укренерго вже отримало від ЄБРР перші 50 мільйонів євро, перенаправлених у рамках кредитних угод на підвищення ліквідності.

ЄБРР є одним із найбільших інституційних інвесторів в Україні. Сукупний обсяг виділеного Україні Банком фінансування станом на серпень 2022 року становить 17,6 мільярда євро в рамках 516 проєктів.

Читайте також: Середня ціна експортованої електроенергії до ЄС зросла в 1,5 раза – Укренерго

У державному секторі на стадії реалізації знаходиться 9 спільних з ЄБРР проєктів загальним обсягом позик 1,76 мільярда євро (залучено державою або під державні гарантії).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-