Європа витратила майже 300 мільярдів євро на пом’якшення впливу енергетичної кризи

Європа витратила майже 300 мільярдів євро на пом’якшення впливу енергетичної кризи

Укрінформ
На тлі рекордних цін на енергоресурси, країни Європи витратили близько 280 млрд євро на різноманітну підтримку споживачів.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Bloomberg.

“Європейські уряди виділили близько 280 млрд євро на пом’якшення впливу енергетичної кризи на домогосподарства і бізнеси”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що такі підрахунки зробив бельгійський аналітичний центр “Bruegel”, який підсумував кошти, виділені урядам у різних формах з вересня: від субсидій малим бізнесам у Греції до прямих виплат споживачам у Бельгії.

Читайте також: Ціни на газ у Європі вкотре б’ють всі можливі рекорди

На переконання аналітика “Bruegel” Джованні Сгараватті, наступної зими ціни не енергоресурси у Європі залишатимуться високими.

“Урядам за можливості слід зосередитися на зменшенні витрат енергії”, - сказав Сгараватті.

Читайте також: В ЄС мають знати, що в Україні теж зростають ціни на енергоносії, але нас ще й убивають - Зеленська

Bloomberg нагадує, що на тлі зменшення росією поставок газу до Європи, оптові ціни на енергію зараз - удесятеро вищі, ніж середні показники у цей сезон.

“Це впливає на продуктивність економіки на континенті, і важка промисловість перебуває під ударом”, - зазначає агентство.

Як раніше повідомляло агентство, Канада не змінить свого рішення щодо повернення Німеччині усіх п’яти турбін до газопроводу “Північний потік 1”, попри ворожі дії москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-