Швейцарія виділила допомогу українським виробникам молока, які постраждали від війни

Швейцарія виділила допомогу українським виробникам молока, які постраждали від війни

Укрінформ
Швейцарія виділила Україні 2,5 мільйона франків (близько 100 мільйонів гривень) на підтримку молочних господарств у регіонах, які постраждали від війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

"Швейцарія виділила 2,5 мільйона швейцарських франків (близько 100 мільйонів гривень) на підтримку господарств з виробництва молока в тих регіонах, що постраждали від бойових дій, а саме: в Чернігівській, Київській та Сумській областях", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проєкт спрямований на покращення доступу українців до якісних молочних продуктів шляхом забезпечення гігієни доїння. Так, зацікавлені виробники молока у постраждалих областях отримають засоби для миття та дезінфекції доїльного обладнання, перед- та післядоїльної обробки вимені, серветки для гігієни вимені, рукавички, реактиви для виявлення прихованих форм маститів, дезінфектанти для тваринницьких приміщень тощо, що покриє у повній мірі їхню квартальну потребу.

Очікується, що до завершення проєкту у листопаді 2022 року молочні господарства зможуть значно покращити свій фінансовий стан завдяки відновленню ланцюгів постачання продукції. Згідно з повідомленням, закупівля товарів переважно здійснюватиметься безпосередньо в тих українських постачальників, які діяли на ринку і до війни, що дасть їм можливість продовжувати надавати засоби гігієни та обслуговувати молочні господарства і надалі.

Читайте також: Швейцарія сподівається на продовження її ініціативи з відбудови України

Повідомляється також, що станом на 1 серпня 2022 року вже 232 молочних господарства підтвердили потребу в одержанні гуманітарної допомоги, з них 95 – з Чернігівської області, 78 – з Київської області, 59 – з Сумської області.

Нагадаємо, у другій половині серпня ціни на молоко-сировину збільшилися в середньому на 10 копійок за кілограм. Однак уже у вересні, під впливом такого фактору як експорт, в Україні може розпочатися не точкове, а стійке здорожчання молоко-сировини.

Фото: Мінагро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-