У червні росіяни вивели за кордон рекордні $4,7 мільярда

У червні росіяни вивели за кордон рекордні $4,7 мільярда

Графік
Укрінформ
У червні 2022 року росіяни переказали в іноземні банки 4,7 мільярда доларів, що є максимальним значенням від початку публікації такої статистики Центральним Банком росії, тобто з 2018 року.

Про це повідомляє РБК, передає Укрінформ.

Як зазначається, виведена сума становить 10% від загального обсягу коштів на зарубіжних рахунках росіян: на 1 липня вони офіційно зберігали там 44,7 мільярда доларів. Порівняно з травнем 2022 року обсяг виведених громадянами рф коштів збільшився більш як утричі.

Попередній рекорд було зафіксовано у лютому 2022 року. У місяць початку повномасштабного вторгнення в Україну росіяни вивели за кордон 4,3 мільярда доларів.

Читайте також: Війна відкинула економіку рф на чотири роки – Bloomberg

Усі цифри наведено з урахуванням середнього курсу долара за звітний місяць.

Керуючий директор "Газпромбанк Private Banking" Єгор Сусін вважає, що сплеску переказів на іноземні рахунки сприяло два чинники: те, що розміщення доларів та євро на внутрішньому ринку стало невигідним, та пом'якшення Банком росії обмежень щодо переказів за кордон, які були запроваджені після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Читайте також: Як санкції Заходу обвалюють економіку росії – дослідження KSE

Як повідомлялося, росія розпочала повномасштабне вторгнення на територію України 24 лютого. На початку березня Центробанк росії запровадив жорсткі обмеження на обіг валюти всередині країни та на її виведення за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-