Раді пропонують зобов’язати пункти обміну валюти платити податок на прибуток авансом

Раді пропонують зобов’язати пункти обміну валюти платити податок на прибуток авансом

Законопроєкт
Укрінформ
Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зареєстрував у парламенті законопроєкт, який передбачає запровадження авансового внеску із податку на прибуток для пунктів обміну валют.

Як передає Укрінформ, про це Гетманцев повідомив у Телеграмі.

"Зареєстрував у парламенті ініційований НБУ законопроєкт щодо запровадження авансового внеску з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи небанківських фінансових установ, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі", - написав Гетманцев.

Він зауважив, що у разі підтримки ініціативи парламентом бюджет щомісячно отримуватиме фіксовану суму в розмірі 3 мінімальних зарплат за кожний пункт обміну.

Читайте також: НБУ дозволив банкам купувати валюту у населення за курсом нижчим, ніж офіційний

Сумарні надходження, за розрахунками Гетманцева, складуть близько одного мільярда гривень на рік.

За словами депутата, зараз в Україні працює близько 4 тис. пунктів обміну. При цьому обмінники у 2021 році сплатили 7 млн грн податку на прибуток.

"Іншими словами, надходження до бюджету з одного пункту обміну становили — близько 1700 грн на рік. А це означає, що значна частина грошей в обмінниках пройшла повз армію, пенсіонерів та переселенців у кишені власників обмінників", - прокоментував Гетманцев.

Читайте також: Куди прямує валютний курс – “засекречений” і реальний

Як повідомлялося, наприкінці липня Національний банк посилив вимоги до небанківських установ, що здійснюють торгівлю готівковою валютою. Зокрема, курси валют можна дізнатися тільки в приміщеннях обмінників, а сам процес купівлі/продажу здійснюється з обов'язковим відеоспостереженням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-