Зміни умов випуску єврооблігацій та деривативів підтримала більшість держателів - Мінфін

Зміни умов випуску єврооблігацій та деривативів підтримала більшість держателів - Мінфін

Укрінформ
Україна завершила операції з управління державними борговими зобов’язаннями, розпочаті 20 липня. Зміни умов випуску підтримало 75% держателів облігацій зовнішніх державних позик та 91% держателів сукупної непогашеної умовної суми державних деривативів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Зазначається, що тритижневі переговори з держателями облігацій зовнішніх державних позик та державних деривативів (ВВП-варрантів) завершились успішним внесенням змін до умов випуску всіх облігацій зовнішніх державних позик та державних деривативів України, а також єврооблігацій, гарантованих державою.

Читайте також: Держателі єврооблігацій Укренерго та Укравтодору погодились почекати з виплатами два роки

Зокрема, держателі близько 75% сукупної непогашеної номінальної суми 13 серій облігацій зовнішніх державних позик проголосували за зміни умов їх випуску. Крім цього, кожна окрема серія єврооблігацій отримала також понад 50% голосів за зміну умов.

У голосуванні за зміни умов випуску державних деривативів (ВВП-варрантів) взяли участь держателі приблизно 93% сукупної непогашеної умовної суми державних деривативів, при цьому за зміни проголосували держателі приблизно 91%.

Також інвестори підтримали пропозиції від Укренерго та Укравтодору щодо змін до умов випуску їхніх єврооблігацій, випущених під державні гарантії.

Читайте також: Шмигаль – про зовнішній борг України: Інвестори погодилися відтермінувати платежі до 2024 року

У Мінфіні додають, що ці операції стали продовженням ініціативи, оголошеної 20 липня 2022 року міжнародними партнерами України у Групі Семи та Паризькому клубі (за винятком росії), щодо призупинення платежів для обслуговування боргу України до кінця 2023 року, з можливістю продовжити це призупинення ще на один рік.

"Наші ключові інвестори завжди були фондами реальних грошей і, підтримавши нас у цих операціях, вони однозначно показали, що цінності для цього ринку зараз набагато більш важливі, ніж раніше. Всі реакції від інвесторів були дуже конструктивними і, наскільки мені відомо, жоден з наших ключових інституційних інвесторів не проголосував "проти", - зазначив урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Читайте також: Нафтогаз розпочав операцію з управління боргом

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 10 серпня заявив, що інвестори в зовнішній борг України погодилися на відтермінування платежів до 2024 року, що дасть можливість заощадити на виплатах майже 6 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-