Держателі єврооблігацій Укренерго та Укравтодору погодились почекати з виплатами два роки

Держателі єврооблігацій Укренерго та Укравтодору погодились почекати з виплатами два роки

Укрінформ
"Укренерго" та "Укравтодор" отримали згоду держателів єврооблігацій, які вони розмістили під гарантії держави минулого року, на відтермінування виплат відсотків та перенесення терміну погашення на два роки.

Як передає Укрінформ, про це Укренерго повідомило сьогодні на Лондонській фондовій біржі.

“Укренерго повідомляє сьогодні, що отримало необхідні згоди від власників своїх цінних паперів <…> Термін дії запиту на згоду закінчився о 17.00 9 серпня 2022 року за нью-йоркським часом, одночасно із закінченням терміну дії запиту на отримання згоди на випуск єврооблігацій, Укренерго отримало та прийняло необхідні згоди щодо цінних паперів”, - йдеться у повідомленні компанії.

Про згоду власників єврооблігацій на відтермінування виплат також заявив Укравтодор на Лондонській фондовій біржі, випустивши аналогічне повідомлення. 

Читайте також: Нафтогаз запропонує держателям єврооблігацій нову угоду на відтермінування виплат

Як повідомляв Укрінформ, Група кредиторів України з країн G7 та членів Паризького клубу кредиторів 20 липня 2022 року оголосила про свій намір відстрочити виплату основної суми боргу та відсотків до кінця 2023 року з можливістю продовження відстрочки на рік (до 2024 року).

Україна запропонувала інвесторам у цінні папери Укравтодору та Укренерго відтермінувати виплату боргів за ними щонайменше на 2 роки

НЕК "Укренерго" розмістила у кінці минулого року дебютні "зелені" єврооблігації на суму 825 млн дол. із дохідністю 6,875% та виплатою відсотків двічі на рік під гарантії держави. У травні цього року Укренерго здійснило першу виплату відсотків за своїми "зеленими" облігаціями, спрямувавши власникам цінних паперів 28,4 млн дол.

Укравтодор розмістив під гарантії держави єврооблігації на 700 млн дол. із погашенням у 2028 році зі ставкою 6,25% в червні минулого року.

Фото: InVenture

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-