росія окупувала в Україні території з корисними копалинами на понад $12 трильйонів

росія окупувала в Україні території з корисними копалинами на понад $12 трильйонів

Укрінформ
росія окупувавши території України, отримала контроль над родовищами енергоресурсів, металів та мінералів вартістю щонайменше 12,4 трильйона доларів.

Про це повідомляє The Washington Post, передає Укрінформ.

“Українські енергетичні родовища, метали та мінерали вартістю щонайменше 12,4 трильйона доларів зараз знаходяться під контролем росії”, - вказує видання.

Зазначається, що Україна має одні з найбільших у світі запасів титанової та залізної руди, родовища літію, а також величезні родовища вугілля, сумарна вартість їх складає десятки трильйонів доларів.

Вказується, що у разі анексії росією окупованих територій, Київ назавжди втратить доступ до майже двох третин своїх родовищ, включаючи сховища природного газу, нафти та рідкоземельних мінералів, необхідних для деяких високотехнологічних компонентів, що може завадити Західній Європі шукати альтернативи імпорту з росії та Китаю.

“Крім 63% вугільних родовищ країни, москва захопила 11% нафтових родовищ, 20% родовищ природного газу, 42% металів і 33% родовищ рідкоземельних та інших критичних мінералів, включаючи літій”, - зазначає WP.

Читайте також: Нафтогаз розпочав операцію з управління боргом

Як повідомляв Укрінформ, у червні Служба безпеки України заблокувала активи видобувних компаній російського олігарха на понад 1 мільярд гривень.

Кабмін вніс зміни до чотирьох нормативних актів, що регулюють питання користування надрами в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-