Уряд працює над забезпеченням макроекономічної стабільності - Шмигаль

Уряд працює над забезпеченням макроекономічної стабільності - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів активно працює над забезпеченням макроекономічної стабільності України.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду.

«Інший вимір роботи з нашими союзниками зараз – це забезпечення макроекономічної стабільності України. Цього тижня уряд Сполучених Штатів ухвалив рішення про виділення додаткових 4,5 млрд доларів для України. Це програма підтримки бюджетних потреб, кошти якої спрямовуються на безпеку, соціальні та економічні проєкти. Вчора також провів розмову з Федеральним міністром фінансів Німеччини, під час якої отримав запевнення, що Німеччина сприятиме швидкому отриманню Україною наступних 8 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС», - сказав Шмигаль.

За його словами, уряд також активно веде роботу над новою спеціальною програмою з Міжнародним валютним фондом. Триває співпраця зі Світовим банком, Європейським інвестиційним банком, робота з фінансово-економічними блоками країн-партнерів.

Читайте також: Держбюджет-2023 формується з огляду на воєнний час - Шмигаль назвав пріоритети

«Наша економіка має ставати більш стійкою, а економіка росії - отримувати нові санкції. І ми дякуємо нашим партнерам за те, що вони поділяють наше бачення», - додав Шмигаль.

Як повідомляв, Україна та Світовий банк 9 серпня підписали угоду про надання нашій країні гранту в розмірі 4,5 млрд дол. США, грантові кошти були виділені Сполученими Штатами.

Станом на 26 липня 2022 року міжнародна фінансова допомога Україні сягнула майже 13 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-