Україна та Світовий банк підписали угоду про надання гранту на $4,5 мільярда

Україна та Світовий банк підписали угоду про надання гранту на $4,5 мільярда

Укрінформ
Україна та Світовий банк підписали угоду про надання нашій країні гранту в розмірі 4,5 млрд дол. США, грантові кошти були виділені Сполученими Штатами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Міністр фінансів Сергій Марченко та Регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі підписали Угоду про надання Україні гранту у розмірі 4,5 млрд дол. США", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці грантові кошти були надані Сполученими Штатами Америки та направлені до Цільового фонду багатьох донорів у рамках проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

Читайте також: Відбудова в Україні: Світовий банк допомагає розробити методологію калькуляції вартості

«Висловлюю вдячність уряду Сполучених Штатів Америки та команді Світового банку, завдяки зусиллям яких український уряд продовжує забезпечувати ритмічні виплати заробітних плат, соціальних та пенсійних виплат в умовах боротьби з агресором. Грантове фінансування є надзвичайно важливим для нас, оскільки дозволяє знизити боргове навантаження на Державний бюджет України та думати про повоєнну відбудову України», - зазначив Марченко під час підписання угоди.

Читайте також: Німеччина сприятиме швидкому отриманню Україною €8 мільярдів допомоги від ЄС – Шмигаль

Грант від Цільового фонду багатьох донорів у розмірі 4,5 млрд дол. США буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 26 липня 2022 року міжнародна фінансова допомога Україні сягнула майже 13 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-