Відбудова в Україні: Світовий банк допомагає розробити методологію калькуляції вартості

Відбудова в Україні: Світовий банк допомагає розробити методологію калькуляції вартості

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко презентував послам Німеччини, Чехії та Японії плани відбудови України від руйнувань, завданих російською федерацією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

Зазначається, що співрозмовники на зустрічах обговорили участь держав у відбудові України та реалізації плану швидкого відновлення інфраструктури (Fast Recovery plan).

Так, під час спілкування з послом ФРН в Україні Анкою Фельдгузен Тимошенко нагадав, що вся інформація щодо об’єктів, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення росії та потребують відновлення чи реконструкції, міститься на спеціальній онлайн-платформі.

За його словами, туди вносять дані про площу та ступінь пошкодження, а також фотографії об’єктів (приватних будинків, соціальних та інфраструктурних об’єктів).

Заступник керівника ОП розповів, що у співпраці зі Світовим банком розробляють методологію калькуляції кошторисної вартості відбудови кожного об’єкта.

Також Тимошенко розповів, що надалі заплановано додати інформацію про терміни старту та очікуваного завершення будівельних робіт, перебіг відновлення, країни, які взяли патронат над тим чи іншим об’єктом.

«Це буде добре для розуміння того, що відбувається з кожним об’єктом в Україні», – сказав він.

Заступник керівника Офісу глави держави пояснив, що підхід до відбудови України складається з двох частин: післявоєнна відбудова та Fast Recovery plan – відновлення об’єктів, які необхідні першочергово, щоб громадяни могли повернутися в Україну. Зокрема, йдеться про приватні та багатоквартирні будинки, школи, дитячі садки, медичні установи, мережі водо- й електропостачання тощо.

Тимошенко додав, що деякі країни вже зголосилася взяти шефство над конкретними регіонами та проєктами для відбудови.

Читайте також: Україна представить на конференції у Лугано національний погляд на відбудову - Зеленський

Як повідомлялося, 4 липня під час Міжнародної конференції в Лугано (Швейцарія) Прем'єр-міністр Денис Шмигаль презентував План відновлення України.

Передбачається, що проєкт відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури потребуватиме майже $17,4 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-