На Миколаївщини планують зібрати 2,2 мільйона тонн ранніх зернових

На Миколаївщини планують зібрати 2,2 мільйона тонн ранніх зернових

Укрінформ
На Миколаївщині аграрії планують зібрати 2,2 млн тонн ранніх зернових та зернобобових культур, це - приблизно 80 відсотків від довоєнного урожаю.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 9 серпня, передає кореспондент Укрінформу.

“На Миколаївщині ми прогнозуємо зібрати 2,2 млн тонн зернових та зернобобових культур, що становитиме приблизно 80 відсотків від очікуваного до війни. Це по ранніх зернових. Щодо пізніх — кукурудзі, соняшнику тощо, то у мене зараз інформації ще немає, але, думаю, буде приблизно той же результат - 80 відсотків”, - сказав Кім.

Читайте також: За кілька тижнів стане зрозуміло, чи можуть відкритися миколаївські порти — Кім

За його словами, зараз вже розпочинається сівба озимого ріпаку.

“Основною проблемою в аграріїв нині є брак обігових коштів та розвиток домовленостей щодо зернового коридору”, - наголосив голова ОВА.

Читайте також: Загарбники включають до «кримського врожаю» зерно з півдня материкової України

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

За 9 днів роботи "зернового коридору" з українських морських портів було експортовано понад 370 тис. тонн аграрної продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-