росія продовжує поставки нафти в країни Середземномор’я - Bloomberg

росія продовжує поставки нафти в країни Середземномор’я - Bloomberg

Укрінформ
Покупці нафти в південній Європі повертаються на ринок російської сирої нафти, оскільки заборона Європейського Союзу на такі поставки ще за чотири місяці до набуття чинності.

Про це повідомляє Bloomberg на основі відстеження руху суден в регіоні, передає Укрінформ.

«Відвантаження російської сирої нафти до портів Італії та Туреччини зросли до багатотижневих максимумів за сім днів до 5 серпня, компенсувавши чергове падіння поставок клієнтам у Північній Європі… Поставки з росії в Середземноморський регіон в цілому були найвищими з середини червня», - вказує видання.

Окрім того, перші постачання сирої нафти були здійснені вперше за останні чотири місяці в Іспанію та Грецію.

Вказується, що поставки російської нафти європейським покупцям досягли п’ятитижневого максимуму об'ємом 1,38 млн барелів на день, хоча це все ще нижче 1,85 млн барелів на день, який був до нападу росії на Україну.

Також росія продовжує надсилати приблизно 1,75 млн барелів нафти на день до Азії, хоча ці потоки впали після того, як у квітні та травні було експортовано 2,1 мільйона барелів на день.

Зазначається, що вантажні судна також працювали над приховуванням походження сирої нафти, щоб дозволити вантажам, які перебувають під санкціями, продовжувати надходити.

Також у Bloomberg зазначили, що росія знайшла спосіб приховувати походження нафти, аби обійти обмеження Заходу, відправляючи її через єгипетський порт, де змішують нафту різного походження.

Читайте також: В ОП очікують запровадження повного ембарго на російське викопне паливо у Європі

Як повідомляв Укрінформ, лише половина країн, що входять у Групу двадцяти, приєдналися до санкцій проти рф, введених через почату нею війну проти України. Раніше Посол США при ООН Лінда Томас-Грінфілд застерегла країни Африки від покупки в росії чогось крім зерна та добрив, пригрозивши вторинними санкціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-