З Чорноморська вирушили ще два суховантажі зі збіжжям

З Чорноморська вирушили ще два суховантажі зі збіжжям

Відео
Укрінформ
З порту “Чорноморськ” у вівторок вранці вирушили “зерновим коридором” ще два суховантажі: судно OCEAN LION прямує до Південної Кореї з вантажем кукурудзи, судно RAHMİ YAĞCI з вантажем соняшникової макухи - до Стамбула.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення міноборони Туреччини у Твіттері.

“Сьогодні вранці судно під прапором Ліберії OCEAN LION вирушило з Чорноморська до Південної Кореї з 64 720 тоннами кукурудзи, судно під прапором Туреччини RAHMİ YAĞCI також вирушило з Чорноморська, щоб доставити 5 300 тонн соняшникової макухи до Стамбула”, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що огляд чотирьох суден, які вночі стали на якір в районі Ахиркапи, буде проведено в найближчі години.

Читайте також: Наразі є всі шанси забезпечити ритмічність морського експорту - Президент

Як повідомляв Укрінформ, кораблі, які вивозять на експорт зерно з України Чорним морем, захищені спеціальною буферною зоною в 10 морських миль (близько 18,5 км).

22 липня в Стамбулі на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-