Запаси газу у сховищах становлять 12,2 мільярда кубів - Шмигаль

Запаси газу у сховищах становлять 12,2 мільярда кубів - Шмигаль

Укрінформ
Станом на 8 серпня у підземних сховищах газу (ПСГ) зберігається 12,2 млрд кубометрів "блакитного палива".

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі.

Він зазначив, що підготовка до опалювального сезону та стан закупівлі й закачування газу в сховища стали темою обговорення під час наради за участі Міністерства енергетики, Міністерства економіки, Міністерства фінансів та НАК "Нафтогаз України".

"За інформацією "Нафтогазу", станом на 8 серпня в підземні сховища закачано 12,2 млрд куб. м газу. Перед компанією стоїть завдання забезпечити стабільне проходження опалювального сезону", - повідомив Шмигаль.

Читайте також: Майбутній опалювальний сезон буде складним – Галущенко розповів, як йде підготовка

Крім того, він дав завдання Мінфіну опрацювати механізм спрямування коштів, отриманих від ренти, на закупівлю газу українського видобутку.

Як повідомлялося, Кабмін доручив до початку опалювального сезону накопичити не менше 19 млрд куб. м газу в українських газосховищах та довести обсяги вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ до щонайменше 2 млн тонн.

Читайте також: До початку опалювального сезону кожен регіон та місто мають зробити стрес-тест

Кабмін 13 липня виділив 1,4 млрд грн на формування запасу резервного обладнання та матеріалів для забезпечення оперативної допомоги громадам під час опалювального сезону та спрямував 286 млн грн з резервного фонду на відновлення теплопостачання в Кременчуці, Охтирці та Чернігові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-