Ердоган під час зустрічі з путіним погодився частково платити за російський газ у рублях

Ердоган під час зустрічі з путіним погодився частково платити за російський газ у рублях

Укрінформ
Президенти росії та Туреччини путін та Ердоган під час переговорів у Сочі в п’ятницю домовилися про перехід на часткову оплату російського газу в рублях.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на РБК.

Як заявив російський віцепрем'єр Олександр Новак, оплата за газ була однією з тем переговорів у Сочі.

"Обговорювалися поставки газу в Турецьку Республіку, який в досить великому обсязі поставляється - 26 млрд кубометрів щорічно. У процесі переговорів президенти домовилися про те, що ми починаємо частково поставки газу та оплату в рублях", - зазначив він.

Він заявив, що під час переговорів були досягнуті "дуже важливі рішення, які виводять наші економічні відносини на новий рівень". Зокрема Новак анонсував "домовленості" у фінансовій та банківській сфері.

Читайте також: У Сочі проходить зустріч путіна й Ердогана

Крім того, путін з Ердоганом, за словами російського віцепрем’єр-міністра, "детально обговорили будівництво АЕС "Аккую" і "Турецький потік".

Як повідомлялося, Ердоган і путін зустрічалися в Ірані 19 липня.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Внаслідок російської блокади в Чорному морі в українських портах було заблоковано понад 22 млн тонн зерна, значна частина якого призначалася для Всесвітньої продовольчої програми ООН.

22 липня в Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії підписано угоду, за якою здійснюватиметься експорт зерна та іншого продовольства з портів України.

Читайте також: У Туреччині заявили, що путінська пропозиція про безпілотники Bayraktar - не на порядку денному

1 серпня з Одеського порту вийшло судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне, завантажене 26 тисячами тонн української кукурудзи, воно прямує до ліванського порту Тріполі.

Вранці 5 серпня з портів Великої Одеси вирушив перший караван суден із українським зерном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-