Держслужбовцям дозволили у разі простою займатись іншою оплачуваною діяльністю

Держслужбовцям дозволили у разі простою займатись іншою оплачуваною діяльністю

Укрінформ
Із 3 серпня державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування, якщо вони перебувають у простої, можуть займатись іншою оплачуваною діяльністю.

Як повідомляє Інформаційне управління Верховної Ради, така норма передбачена змінами до Закону "Про запобігання корупції" щодо особливостей застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах воєнного стану, який набув чинності 3 серпня 2022 року, передає Укрінформ.

Зазначається, що метою законодавчих змін є скасування антикорупційних обмежень для держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування щодо зайняття іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю. А також забезпечення правової визначеності стосовно застосування в умовах воєнного стану обмежень на одержання подарунків для осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Так, відповідно до нового закону, на період дії воєнного стану встановлене пунктом 1 частини першої статті 25 Закону "Про запобігання корупції" обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності не поширюється на державних службовців, крім державних службовців категорії "А".

Для посадових осіб місцевого самоврядування (крім посадових осіб, посади яких віднесені до першої - третьої категорій), якщо вони перебувають у відпустці без збереження зарплати або у разі простою, обмеження не поширюються за умови, що трудові договори, цивільно-правові договори про надання послуг укладаються з юридичними особами приватного права або фізичними особами-підприємцями, стосовно яких такі держслужбовці та посадові особи місцевого самоврядування протягом останнього року не здійснювали повноваження з контролю, нагляду або підготовки чи прийняття відповідних рішень щодо діяльності цих юридичних осіб або фізичних осіб-підприємців.

Читайте також: У Кабміні пояснили, як і чому скорочуватимуть держслужбовців під час воєнного стану

Наголошується, що такі особи зобов’язані припинити зайняття іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) чи підприємницькою діяльністю протягом 15 робочих днів з дня припинення простою або закінчення відпустки.

Як повідомлялося, закон про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо особливостей застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах воєнного стану ухвалений 8 липня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-