Кабмін схвалив проєкти двох додаткових угод з Єврокомісією для підтримки енергоефективності

Кабмін схвалив проєкти двох додаткових угод з Єврокомісією для підтримки енергоефективності

Укрінформ
Кабінет Міністрів України схвалив проєкти додаткових угод з Єврокомісією про фінансування заходу «Програма підтримки енергоефективності в Україні — ЕЕ4U» та заходу «Програма підтримки енергоефективності в Україні — ЕЕ4U-ІІ».

Як передає Укрінформ, про це представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Телеграмі.

Схвалений урядом проєкт додаткової угоди про фінансування Програми підтримки енергоефективності в Україні (ЕЕ4U) створить правові підстави для продовження періоду виконання угоди на 3 роки – до 2028 року та збільшення суми співфінансування з боку Німеччини на 10 млн євро, а також дозволить удосконалити механізми співробітництва.

Проєкт додаткової угоди про фінансування Програми підтримки енергоефективності в Україні (ЕЕ4U-ІІ) також передбачає продовження періоду виконання угоди на 3 роки - до 2028 року. Крім того, буде змога внести зміни до управлінської та правової структури Фонду енергоефективності.

Як повідомляв Укрінформ, у липні Україна, Фонд розвитку підприємництва та Кредитна установа для відбудови (KfW) підписали угоду про надання 7,4 млн євро кредиту та гранту для пільгового кредитування малих та середніх підприємств.

Читайте також: Україна отримає €7,4 мільйона від KfW на енергоефективні кредити

Гроші буде спрямовано Фондом розвитку підприємництва через банки-партнери на фінансування малих та середніх підприємств у національній валюті. Це дозволить МСП здійснювати інвестиції в енергоефективні заходи в умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-