З України сьогодні мають вийти ще три судна з зерном

З України сьогодні мають вийти ще три судна з зерном

Укрінформ
З українських портів 5 серпня планують вийти три судна з кукурудзою.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, передає Укрінформ.

Так, сьогодні з 5 до 8 години ранку очікується вихід двох суден з порту «Чорноморськ», а також одного з Одеського порту. Після цього буде сформований караван, який разом з лідируючим судном вирушить до портів призначення.

«На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET сукупно більше як 50 тисяч тонн української кукурудзи в рамках "зернової ініціативи". Сподіваємося на професіоналізм усіх долучених. Деталі повідомимо згодом», — написав міністр.

Читайте також: Судно Razoni з українським зерном прямує протокою Дарданелли в Середземне море

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок вранці з Одеського порту після підписання між росією та Україною під керівництвом Туреччини Спільної угоди про координацію вивозу зерна перше судно з вантажем кукурудзи відправилося по «зерновому коридору».

Його прибуття в Стамбул очікувалося о 15.00 2 серпня, потім через умови на морі було перенесене на пізніший час. Судно стало на якір увечері 2 серпня, близько 21.00. 3 серпня після 10.00 на судно прибула інспекційна група, яка здійснила огляд судна та вантажу. Після приблизно 1,5 годинної інспекції судно отримало дозвіл на продовження руху в Ліван та почало рух через протоку Босфор у Мармурове море.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-