Судно Razoni з українським зерном прямує протокою Дарданелли в Середземне море

Судно Razoni з українським зерном прямує протокою Дарданелли в Середземне море

Укрінформ
Суховантаж Razoni з вантажем кукурудзи, який перший вирушив із України, пройшов “зерновим коридором” та вчора зранку був проінспектований групою представників України, ООН, Туреччини та рф зі складу Спільного координаційного центру, що діє в Стамбулі, наразі здійснює перехід протокою Дарданелли.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на дані MarineTraffic.

Прибуття суховантажу в порт Тріполі заплановано на 10.00 (за часовим поясом UTC+3, однаковий з київським) 7 серпня. На інтерактивній геолокації руху судна видно, що судно рухається протокою Дарданелли.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок вранці з Одеського порту після підписання між росією та Україною під керівництвом Туреччини Спільної угоди про координацію вивозу зерна перше судно з вантажем кукурудзи відправилося по «зерновому коридору».

Читайте також: Наступні кораблі із зерном вже готові до відправлення з українських портів – Кулеба

Його прибуття в Стамбул очікувалося о 15.00 2 серпня, потім через умови на морі було перенесене на пізніший час. Судно стало на якір увечері 2 серпня, близько 21.00. 3 серпня після 10.00 на судно прибула інспекційна група, яка здійснила огляд судна та вантажу. Після приблизно 1,5 годинної інспекції судно отримало дозвіл на продовження руху в Ліван та почало рух через протоку Босфор у Мармурове море.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-