росія знайшла шлях до транспортування нафти в обхід санкцій ЄС через порт в Єгипті – Bloomberg

росія знайшла шлях до транспортування нафти в обхід санкцій ЄС через порт в Єгипті – Bloomberg

Укрінформ
російська федерація знайшла новий шлях доставки своєї нафти, що дозволить їй оминути західні санкції.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Повідомляється, що вантаж із близько 700 000 барелів російської нафти був доставлений в єгипетський нафтовий термінал Ель-Хамра на середземноморському узбережжі вранці 24 липня. Через кілька годин інше судно забрало з порту партію нафти, яка могла включати частину або весь вантаж, що був доставлений росіянами.

Читайте також: Гутерреш закликає оподаткувати надприбутки нафтогазових компаній в умовах енергокризи

Цей незвичний крок ускладнює відстеження кінцевого пункту призначення вантажу, посилюючи тенденцію до того, що російські поставки нафти стають все більш прихованими, оскільки європейські покупці почали уникати їх після вторгнення рф в Україну.

Термінал Ель-Хамра, який був побудований для обробки сирої нафти, видобутої в західній пустелі Єгипту, має шість резервуарів для зберігання, здатних вмістити 1,5 мільйона барелів сирої нафти, і створює можливості для змішування російських барелів з місцевими обсягами.

Через кілька годин після того, як перший танкер - Crested - покинув Ель-Хамру, прибув інший - Chris. Дані відстеження показують, що він вже був у терміналі кілька днів, але відійшов від причалу, щоб Crested міг пришвартуватися.

Читайте також: G7 працює над зменшенням залежності від нафти та газу з росії

Коли Chris покинув Ель-Хамру 28 липня, його вантажні баки були майже заповнені, свідчать дані відстеження. Зараз цей танкер пришвартований біля нафтового терміналу Рас-Шухейр на узбережжі Червоного моря в Єгипті. Даний термінал також дає можливість змішувати російську сиру нафту з єгипетськими барелями.

Заборона Європейського Союзу на поставки нафти з рф, а також на надання страхових та інших транспортних послуг, що має набути чинності пізніше цього року, спонукає росію шукати альтернативні способи доставки своїх вантажів покупцям в обхід західних санкцій. Через це операції з переміщення російської нафти з судна на судно, які ускладнюють відстеження за вантажем, вже були зафіксовані поблизу іспанського ексклаву Сеута на північноафриканському узбережжі, а також поблизу Азорських островів та Сінгапуру.

Як повідомляв Укрінформ, раніше фінська компанія Tampereen sähkölaitos припинила закупівлю російської нафти після розголосу в ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-