G7 працює над зменшенням залежності від нафти та газу з росії

G7 працює над зменшенням залежності від нафти та газу з росії

Заява
Укрінформ
Глави МЗС країн G7 засудили спроби росії використовувати свій експорт енергоносіїв як зброю та пообіцяли працювати над тим, щоб зменшити частку імпортованих російських енергоносіїв.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві, яка опублікована на сайті Європейської служби зовнішніх справ.

«Ми засуджуємо спроби росії зробити зброю з експорту енергоносіїв та використовувати енергію як інструмент геополітичного тиску. Через це росія не є надійним постачальником енергоносіїв. Ми діятимемо солідарно та координовано, щоб пом’якшити вплив від перебоїв у постачанні (енергоносіїв – ред.) на економіку та громадян у всьому світі та в наших країнах, особливо з метою захисту вразливих груп. Ми працюємо над тим, щоб росія не використовувала свою позицію як виробника енергоносіїв, щоб отримати прибуток від своєї агресії за рахунок вразливих країн», - йдеться у заяві.

Глави МЗС G7 також наголосили, що залишаються відданими диверсифікації енергії та ресурсів, сприяють конкурентним, надійним, доступним енергетичним ринкам, які є прозорими та дотримуються високих екологічних, соціальних стандартів і стандартів управління.

«Ми продовжуємо вивчати подальші заходи, щоб запобігти отриманню прибутків росією від її агресивної війни (проти України – ред.) та обмежити здатність росії вести війну», - йдеться у заяві.

Читайте також: росія досі відмовляється відновити використання турбіни для Nord Stream 1

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня міністри енергетики країн-членів Євросоюзу досягли політичної домовленості про добровільне скорочення споживання газу найближчої зими на тлі газового шантажу російської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-