У газпромі кажуть, що повернути турбіну на Nord Stream неможливо «через санкції»

У газпромі кажуть, що повернути турбіну на Nord Stream неможливо «через санкції»

Укрінформ
Компанія газпром заявляє, що турбіну виробництва Siemens неможливо повернути після ремонту на компресорну станцію «Портова», відправну точку газопроводу «Північний потік - 1» через санкції.

Як передає Укрінформ, таку заяву російський газовий монополіст поширив у Телеграмі.

«Санкційні режими Канади, ЄС, Великої Британії та невідповідність існуючої ситуації чинним контрактним зобов'язанням з боку Siemens роблять постачання двигуна 073 на КС «Портова» неможливим», - заявляє газпром.

Цю заяву було зроблено через кілька годин після того, як канцлер Німеччини Олаф Шольц приїхав на завод Siemens Energy у німецькому місті Мюльхайм-ан-дер-Рур і оглянув турбіну для «Північного потоку - 1», яку Канада на прохання Німеччини погодилася повернути в росію після ремонту попри санкції.

Читайте також: росія досі відмовляється відновити використання турбіни для Nord Stream 1

За словами Шольца, рішення Канади передати росії турбіну дало змогу продемонструвати, що російська федерація використала цю ситуацію лише як привід для скорочення постачання газу до Європи.

Міністр енергетики України Герман Галущенко також сказав, що ще на етапі обговорення рішення про передачу Канадою турбіни для «Північного потоку - 1» усім було зрозуміло, що це питання не має жодного зв'язку з обсягами поставок російського газу.

Читайте також: Галущенко: Ця зима може стати останньою, коли росія тисне на ЄС постачанням газу

Наразі газпром постачає трубопроводом «Північний потік - 1» лише 20% газу від наявних потужностей. російська сторона пояснює це тим, що не могла отримати через санкції з Канади турбіну, яка проходила там техобслуговування. Німеччина вмовила канадських партнерів передати їй цю турбіну, яка наразі знаходиться у ФРН. росія відмовляється її забирати.

Фото: ОГТСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-