Хабарі за оформлення зерна – викрили керівника митного посту на Одещині

Хабарі за оформлення зерна – викрили керівника митного посту на Одещині

Укрінформ
ДБР викрила начальника митного посту «Рені» на Одещині у вимаганні хабарів від експортерів зернових під час блокади українських портів.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба ДБР, передає Укрінформ.

За інформацією правоохоронців, посадовець вимагав від брокерів фіксовану "таксу" за оформлення документів на критично важливий для держави експорт зернових культур.

"В умовах воєнного стану та блокади портів він встановив "таксу" на кожну фуру та видачу Сертифікатів про походження товарів з України на кожне авто", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що посадовця затримали під час одержання понад 150 тис. грн від митного брокера за безперешкодне оформлення автомобілів із зерном та видачу 15 сертифікатів.

Вирішується питання про оголошення підозри зловмиснику за ознаками ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Львівщині викрили ділків - «заробляли» мільйони на пільговому розмитненні авто

Як повідомлялося, ​​правоохоронці викрили у вимаганні хабарів начальника районного управління Головного управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Київській області.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-