На Львівщині викрили ділків - «заробляли» мільйони на пільговому розмитненні авто

На Львівщині викрили ділків - «заробляли» мільйони на пільговому розмитненні авто

Фото, відео
Укрінформ
На Львівщині знешкодили злочинне угруповання, яке «заробляло» мільйони на пільговому розмитненні імпортних авто та завезло через цю схему на територію України понад 40 тис. машин із іноземною реєстрацією.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

«СБУ знешкодила у Львівській області злочинне угруповання, яке «заробляло» мільйони на пільговому розмитненні імпортних авто. Через цю схему на територію нашої країни заїхало понад 40 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, до складу угруповання входили посадовці Львівської митниці, троє брокерів та громадянин однієї з країн ЄС.

За хабарі ділки гарантували створення «зеленого коридору» на переміщення авто з-за кордону та підробляли документи для їх постановки на облік без попереднього зняття з іноземної реєстрації.

Під час обшуків правоохоронці виявили чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності та кошти - 1,2 млн в гривневому еквіваленті, одержані злочинним шляхом.

В Україні знешкодили угруповання, яке «заробляло» на пільговому розмитненні авто / Фото: СБУ

За інформацією пресслужби, наразі п’ятьом учасникам угруповання повідомлено про підозру за: ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою); ч. 4 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу України; ч. 3 ст.369-2 (зловживання впливом).

Читайте також: СБУ ліквідувала канал незаконної легалізації росіян, які втекли в Україну

Як повідомляв Укрінформ, за час пільгового розмитнення авто до України було ввезено майже 237 тис. транспортних засобів, внаслідок цього бюджет недоотримав 26,1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-