Україні цього маркетингового року треба експортувати близько 50 мільйонів тонн зерна – експерт

Україні цього маркетингового року треба експортувати близько 50 мільйонів тонн зерна – експерт

Укрінформ
Упродовж поточного маркетингового року Україні потрібно буде експортувати близько 50 млн т зернових з минулорічного та нового врожаю.

Про це розповів заступник голови Всеукраїнської агарної ради Денис Марчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Уже намолочено близько 30% із запланованих площ на цей сезон - до 12 млн т зернових нового врожаю. Якщо брати до уваги показники, які ми маємо, то нам, враховуючи новий врожай, упродовж цього маркетингового року потрібно буде експортувати близько 50 млн т", - сказав Марчук.

Читайте також: Україна експортувала у липні 3 мільйони тонн зернових та олійних культур - експерт

За словами експерта, якщо робота морських портів не відновиться, то з урахуванням поточних темпів експорту аграрної продукції альтернативними шляхами, експорт з України такого обсягу зернових триватиме три роки.

Читайте також: Аграрний експорт запрацював. Чому це важливо для України і світу?

Як повідомлялося, 1 серпня, вперше від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, з Одеського порту вийшло судно з українським продовольством. На його борту понад 26 тис. тонн кукурудзи. Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Триполі, Ліван. Воно рухатиметься коридором, безпеку якого підтвердили ООН та Туреччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-