Україна виконала всі передумови для транспортування газу Трансбалканським коридором - ОГТСУ

Україна виконала всі передумови для транспортування газу Трансбалканським коридором - ОГТСУ

Укрінформ
З 1 серпня Оператор ГТС України збільшує обсяги вимірювання природного газу в точці з’єднання «Гребеники», що створює всі передумови для транспортування газу Трансбалканським коридором.

Про це повідомляє пресслужба компанії, передає Укрінформ.

«З 1 серпня 2022 року Оператор ГТС України збільшує обсяги можливості вимірювання природного газу в точці з’єднання «Гребеники» (між Україною та Молдовою) з 3,96 млн куб. м на добу до 6,12 млн куб. м на добу. Так Україна зі свого боку виконала всі передумови для транспортування газу Трансбалканським коридором», — йдеться в повідомленні.

У компанії підкреслюють, що збільшення обсягів вимірювання природного газу у перспективі відкриває ширші можливості як для українських трейдерів, так і для європейських. Замовники країн ЄС зможуть імпортувати газ з LNG-терміналів у Греції і Туреччині Трансбалканським коридором через територію України до Угорщини, Словаччини, Польщі.

Як зазначив гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон, Україна сподівається, що міжнародні партнери також зроблять відповідні кроки для якнайшвидшого запуску Трансбалканського напрямку, який сприятиме прискоренню відмови країн Європи від російського газу, що суттєво зміцнить енергетичну ситуацію в регіоні.

Читайте також: росія за три-чотири роки повністю втратить ринок газу Європи - Макогон

Як повідомлялося, українська газотранспортна система здатна транспортувати до Європи понад 200 млн кубометрів газу на добу. Наразі росіяни використовують лише 42 млн кубометрів. Через точку ГВС «Суджа» проходять три газопроводи діаметром 1400 мм: Єлець - Кременчук - Кривий Ріг, «Прогрес» та Уренгой - Помари-Ужгород – із загальною технічною потужністю по транзиту 244 млн кубометрів на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-