Укренерго очікує на позитивне рішення інвесторів щодо відтермінування виплат за єврооблігаціями

Укренерго очікує на позитивне рішення інвесторів щодо відтермінування виплат за єврооблігаціями

Укрінформ
НЕК «Укренерго» очікує, що інвестори погодяться на пропозицію змінити умови випуску «зелених» єврооблігацій сталого розвитку на 825 млн доларів, які передбачають відтермінування виплат на два роки.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів очільник компанії Володимир Кудрицький.

«Сподіваємось, що наша минула кредитна історія допоможе в цьому діалозі, а також те, що ми знаходимось у тісній координації з урядом. Поки ми не очікуємо жодних нових умов з боку інвесторів щодо реструктуризації. Ми зробили свою пропозицію. Очікуємо, що вона буде почута й сприйнята», - наголосив він.

Кудрицький уточнив, що зміна умов випуску єврооблігацій дозволить Укренерго спрямувати свої фінансові ресурси на відновлення і підтримку стабільної роботи енергомережі України та інші критично важливі потреби, які виникли на тлі воєнного вторгнення.

Читайте також: Укренерго планує збільшити обсяг доступного перетину електромереж між Україною та ЄС

Як повідомлялось, Укренерго запропонувало інвесторам змінити умови випуску «зелених» єврооблігацій сталого розвитку на суму 825 млн доларів США з дохідністю 6,875% з терміном погашення у листопаді 2026 року. Компанія пропонує відтермінувати купонні виплати на два роки, а також перенести дату погашення єврооблігацій на листопад 2028 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-