Укренерго просить про відстрочку виплат за «зеленими» єврооблігаціями на два роки

Укренерго просить про відстрочку виплат за «зеленими» єврооблігаціями на два роки

Укрінформ
«Укренерго» просить інвесторів про відтермінування на два роки погашення за «зеленими» єврооблігаціями сталого розвитку на суму 825 млн доларів США з дохідністю 6,875% з терміном погашення у листопаді 2026 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті компанії.

Пропонується перенести дату погашення єврооблігацій на 24 місяці – на листопад 2028 року. При цьому відтермінувати купонні виплати за єврооблігаціями, які мають виплачуватися протягом двох років, з продовженням нарахування відсотків за визначеною ставкою купона (6,875%) та з можливістю капіталізації відтермінованих сум наприкінці періоду.

"Відтермінування сплати цих сум дозволить Укренерго забезпечити належний рівень ліквідності в сьогоднішній складній ситуації та отримати можливість спрямувати необхідні кошти на підтримку енергетичного сектору України в умовах неспровокованої військової агресії з боку російської федерації. Після зміни зазначених умов випуску єврооблігацій всі зобов’язання Укренерго за ними будуть і надалі повністю гарантуватися державою", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Укренерго просить інвесторів перенести строки розгляду виконання цілей елементу сталого розвитку та додати можливість скоригувати ці цілі з урахуванням наслідків війни.

Читайте також: Нафтогаз заявляє про дефолт за єврооблігаціями

Інвесторів, що тримають у своїх портфелях «зелені» єврооблігації сталого розвитку Укренерго, компанія просить визначитися зі своїм рішенням до 9 серпня 2022 року.

"Для забезпечення необхідної підтримки змін до умов випуску єврооблігацій Укренерго цю пропозицію буде об’єднано із пропозицією для інвесторів щодо єврооблігацій України від 20 липня 2022 року через активацію Положення про колективні дії (collective action causes – CACs)", - уточнили в компанії.

В Укренерго підкреслюють, що компанія пішла на такий крок з огляду на безпрецедентну кризову ситуацію, спричинену повномасштабною війною в Україні.

"Сьогодні найважливішим та першочерговим завданням для Укренерго є збереження ліквідності та визначення пріоритетності видатків, критично важливих для безпеки енергосистеми України, безперебійного виконання функцій оператора системи передачі, забезпечення операційної діяльності Компанії та подальшої інтеграції української енергосистеми до ENTSO-E. Саме тому зміна умов випуску єврооблігацій дозволить Укренерго спрямувати свої фінансові ресурси на відновлення і підтримку стабільної роботи енергомережі України та інші критично важливі потреби", - зазначається в заяві компанії.

Читайте також: Нафтогаз запропонує держателям єврооблігацій нову угоду на відтермінування виплат

Як повідомлялося, в листопаді минулого року НЕК «Укренерго» здійснила дебютний випуск п’ятирічних «зелених» єврооблігацій сталого розвитку (Green and Sustainability-linked bonds) на 825 млн дол. з дохідністю 6,875%. Кошти від випуску планувалося використати для погашення заборгованості перед ДП «Гарантований покупець» та рефінансування «зелених» проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-