Вивезення зерна з українських портів має бути забезпечене військовим компонентом - Гуменюк

Вивезення зерна з українських портів має бути забезпечене військовим компонентом - Гуменюк

Укрінформ
Вивезення зерна з українських портів має бути забезпечене військовим контингентом і режимом тиші.

Про це в ефірі телемарафону сказала керівниця пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Нам, військовим, відома ця схема і ситуація. І, я думаю, це (має бути - ред.) достатній контингент, який має бути обізнаний у цій військовій операції. Тому що вона все одно військова. Хоча вона і гарантована на міжнародному рівні і організована на рівні військово-політичного керівництва країни, але все одно має бути забезпечена військовим компонентом", - сказала Гуменюк.

Представниця оперативного командування наголосила на необхідності режиму тиші в усьому, що стосується вивезення зерна.

На її переконання, "найрозумніше, що може бути в цій ситуації, — це той самий режим тиші, про який ми говоримо, оскільки ми знаємо про підступність ворога, ми розуміємо, що не можна довіряти тим, кому не можна довіряти, хто не дотримується своїх домовленостей".

Гуменюк зазначила, що ВМС ЗС України готові до можливих провокацій з боку ворога.

Також, на її думку, у разі ймовірних провокацій реакція світової спільноти має бути адекватною.

"Сподіваюся, що реакція свтової спільноти буде абсолютно адекватною. Тут неможливо прогнозувати в такій широкій перспективі, але міжнародні домовленості, міжнародні гарантії для того й отримуються, щоб вся світова спільнота, яка зацікавлена у вирішенні продовольчої кризи, була у цьому задіяна, і задіяна ефективно", - сказала представниця ОК "Південь".

Читайте також: Торгово-промислова палата: Єгипет не відмовився від українського зерна – буде новий контракт

Як повідомлялось, 22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії підписано угоду, за якою буде здійснюватися легальний імпорт зерна та іншого продовольства з портів України.

За інформацією турецьких ЗМІ, перший караван у складі 16 суден із зерном найближчим часом вирушить із портів України. Прибуття першого судна у територіальні води Туреччини очікується 3 серпня, далі судна попрямують в Африку.

Тим часом 31 липня, за інформацією ОК "Південь", в Одеській області, в дунайськомиу гирлі Бистре, підірвався український лоцманський катер, прохід каналом тимчасово обмежений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-