Торгово-промислова палата: Єгипет не відмовився від українського зерна – буде новий контракт

Торгово-промислова палата: Єгипет не відмовився від українського зерна – буде новий контракт

Укрінформ
Єгипет укладе з Україною новий контракт на поставку зерна через те, що українська сторона не змогла в березні-квітні цього року виконати договірні зобов’язання внаслідок блокади портів військами рф.

Про це заявив перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України Михайло Непран в ефірі телеканалу Hromadske, передає Укрінформ.

«Медіа поширили інформацію про те, що Єгипет відмовився від українського зерна, але це неправда», – пояснив Непран ситуацію, що склалася.

За словами самих зернотрейдерів, а також посла України в Єгипті Миколи Нагорного, насправді все не так, стверджує експерт.

«Єгипетська сторона офіційно запевнила посла України Нагорного, що не відмовляється від співпраці з Україною, що вони розуміють ситуацію із блокуванням портів, і Єгипет надалі готовий працювати з Україною та закуповувати зерно», - сказав віцепрезидент ТППУ.

Рішення про розірвання попереднього контракту Непран назвав цивілізованим.

Читайте також: У Туреччині завершили технічну підготовку до руху «зерновими коридорами»

«Дійсно, контракт було укладено. Але українська сторона у зв'язку з блокадою портів не могла виконати його своєчасно. Вийшло так, що в угоді не було передбачено пункту про існування форс-мажору. Тому було прийнято цілком цивілізоване на законодавчому рівні рішення – закрити той контракт, який не можна виконати, та відкрити новий, за яким буде здійснено закупівлю», – підсумував віцепрезидент ТППУ.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Reuters, Генеральне управління з поставок товарів Єгипту (GASC) скасувало угоди на постачання 240 тис. тонн української пшениці, які були підписані ще до повномасштабного вторгнення рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-