Активна протидія агресії у кіберпросторі: Рада розширила повноваження Держспецзв'язку

Активна протидія агресії у кіберпросторі: Рада розширила повноваження Держспецзв'язку

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який надає Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) повноваження формувати та реалізовувати державну політику у сфері активної протидії агресії у кіберпросторі.

Як передає Укрінформ, законопроєкт №7510 у другому читанні підтримали 279 народних депутатів.

Документ доповнює Закон України «Про Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України» статею про повноваження з формування та реалізації державної політики у сфері активної протидії агресії у кіберпросторі та завданнями із забезпечення функціонування системи такої протидії.

Визначення на законодавчому рівні державного органу, відповідального за виконання повноважень з активної протидії агресії у кіберпросторі, створює засади для належного виконання цієї роботи.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної війни росія здійснила 796 кібератак проти України, що втричі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте також: Україна підписала зі Словенією меморандум у сфері кібербезпеки

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації підписала меморандум про співробітництво у сфері кібербезпеки з Агентством з кібербезпеки та безпеки інфраструктури Департаменту національної безпеки Сполучених Штатів Америки (CISA).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-