В Анкарі зустрілися представники українського та турецького бізнесу

В Анкарі зустрілися представники українського та турецького бізнесу

Фото
Укрінформ
В Анкарі пройшла зустріч промисловців та підприємців із турецької провінції Конія із представниками торгово-промислових палат, промисловцями, підприємцями, бізнесменами та представниками банківського сектору з різних регіонів України.

Вона відбулася за організації та підтримки посольства України в Туреччині, Ради експортерів та інвесторів при МЗС України, Торгової палати провінції Конія, а також Української асоціації в Конії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Конія - одне із провідних міст, яке бажає і висловлює надзвичайну активність у налагодженні контактів з Україною. З боку України головним завданням є розпочати відновлення країни, велику реконструкцію. Але також, незважаючи на всі труднощі, які принесла нам російська агресія та війна, для нас також важливо розвивати всі інші сфери життєдіяльності, в тому числі торгівлю з іноземними партнерами», - сказав на зустрічі Надзвичайний та Повноважний посол України в Туреччині Василь Боднар.

Представники делегації з Конії, які приїхали в Анкару представити потенціал для співпраці з Україною, зазначали, що регіон - це промисловий "локомотив" Туреччини, який за кількістю промислових об’єктів претендує на друге місце в країні після Стамбула.

«Фактично немає продукції, яку б ми не могли виробляти в Конії. Зараз ми реформуємо підходи в маркетингу і навіть плануємо обігнати Стамбул. Раніше всю продукцію, яку ми виробляли в наших промислових зонах, відправляли в Стамбул, звідки її продавали по всьому світу. Але зараз хочемо напряму працювати як з Україною, Польщею, так і з іншими європейськими країнами. Ми відкриті та готові до співпраці з бізнесом та підприємствами в Україні», - сказав голова делегації, президент Асоціації промисловців та бізнесменів Конії Мустафа Балта.

В Анкарі відбулася зустріч представників українського та турецького бізнесу / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Від України у зустрічі взяли участь посол Василь Боднар, представники Ради експортерів та інвесторів при МЗС, Торгово-промислових палат України, Києва, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Львова, Чернігова, Луцька та понад 45 представників ділових кіл України. Від турецької сторони – очільник Торгової палати Конії Сельчук Озтюрк, голова та члени Асоціації промисловців та бізнесменів Конії (KONİAD), представники 34 компаній з Конії.

Очільник Української асоціації в Коні Аліна Парасей-Гьочер на бізнес-зустрічі в Анкарі висловила готовність сприяти налагодженню більш тісних контактів між представниками українського та турецького бізнесу з метою пошуку партнерів та плідної співпраці.

Читайте також: У Ердогана кажуть, що «зерновими коридорами» з України можна вивезти до 25 мільйонів тонн збіжжя

До основних галузей економіки провінції Конія належать сільське господарство, зокрема тваринництво, машинобудування (виробництво запчастин та сільськогосподарської техніки), енергетика, виробництво текстилю, виробництво продуктів харчування тощо.

У провінції діє понад 90 промислових зон і більш як 10 тисяч підприємств, продукція яких представлена по всьому світу.

Для більш активного пошуку партнерів за кордоном Торгово-промислова палата Конії створила електронний майданчик, на якому зареєстровано близько 8 тисяч виробників, що працюють у 50 секторах економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-