Рада пропонує звільнити від оподаткування благодійну допомогу учасникам бойових дій

Рада пропонує звільнити від оподаткування благодійну допомогу учасникам бойових дій

Укрінформ
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, яким пропонується звільнити від оподаткування благодійну допомогу сім’ям поранених та загиблих учасників бойових дій.

Про це повідомляє голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Верховна Рада прийняла законопроєкт №7506-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки України» за основу», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, законопроєктом пропонується встановити, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи (суми) виплаченої (наданої) благодійниками, у тому числі благодійниками — фізичними особами, на користь членів сімей учасників бойових дій, які під час участі у відсічі збройної агресії в період дії воєнного, надзвичайного стану на території України, перебуваючи безпосередньо в районах здійснення зазначених заходів, зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров’я, загинули, померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час участі у відсічі збройної агресії.

Читайте також: Україна від початку війни отримала понад 680 тисяч тонн гумдопомоги

Крім цього, до членів сімей учасників бойових дій для цілей звільнення від оподаткування отриманої благодійної допомоги проєктом пропонується віднести повнолітніх та усиновлених дітей учасників бойових дій.

Як повідомлялося, за інформацією заступника міністра внутрішніх справ України Катерини Павліченко, у повномасштабній війні України проти рф беруть участь десь 700 тис. українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-