У Сенаті США погрожують «серйозними наслідками» за експорт російської нафти до Китаю

У Сенаті США погрожують «серйозними наслідками» за експорт російської нафти до Китаю

Укрінформ
Сенатори-республіканці Марко Рубіо, Рік Скотт та Кевін Крамер представили законопроєкт, де передбачені штрафи на будь-яку юридичну особу, котра страхує або реєструє танкери, що перевозять нафту чи скраплений природний газ до Китаю з росії.

Як передає Укрінформ, за словами Рубіо, купуючи російські енергоносії, Китай підтримує війну рф в Україні, повідомляє Вloomberg.

«Будь-яка організація, включаючи китайські державні компанії, яка допомагає їм у цьому, повинна зіткнутися з серйозними наслідками», — зазначив він.

Читайте також: Китай посилив войовничу риторику щодо Тайваню – Білий дім

Імпорт Китаєм російської сирої нафти різко зріс цього року, оскільки найбільший у світі споживач енергоносіїв купує нафту зі знижками, чого уникають робити європейські покупці. Перекриття потоку російської нафти до Китаю може змусити Пекін конкурувати з іншими великими покупцями, такими як Індія, за нафту з Близького Сходу та Африки, що потенційно може підвищити ціни.

Однак пропозиції сенаторів від Республіканської партії буде непросто знайти підтримку у верхній палаті американського парламенту, де більшість мають демократи. Цей законопроєкт суперечить позиції адміністрації президента США Джо Байдена, яка полягає в обмеженні доходів росії від продажу нафти без значного скорочення обсягу поставок.

Міністр фінансів США Джанет Єллен висунула ідею обмеження ціни, що дозволить покупцям продовжувати використовувати російську нафту, якщо вони погодяться платити за ставками, нижчими за ринкові.

Читайте також: ЄС домовляється про додаткову купівлю газу з Нігерії

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн «Великої сімки» нещодавно обговорили можливість встановлення ліміту ціни на російську нафту на рівні половини нинішньої, що має істотно скоротити доходи рф від її продажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-