Атомна генерація допоможе пройти зиму в умовах газового шантажу росії – Галущенко

Атомна генерація допоможе пройти зиму в умовах газового шантажу росії – Галущенко

Укрінформ
Атомна генерація – один із головних чинників проходження Європою осінньо-зимового періоду в умовах газового шантажу росії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Міненерго за підсумками зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з міністром з питань екологічного переходу Франції Агнес Паньє-Рунаше.

Сторони обговорили питання двосторонньої співпраці, а також координацію зусиль із забезпечення стабільного проходження Європою наступного осінньо-зимового періоду в умовах газового шантажу з боку росії.

Галущенко зазначив, що Україна та Франція мають схожу частку атомної генерації у своїх енергоміксах: за підсумками 2021 року у Франції вона становить 69,1%, в Україні – 55%.

“Саме атомна генерація – один із головних чинників проходження Європою осінньо-зимового періоду в період газового шантажу з боку росії”, - зазначив він.

Очільник Міненерго наголосив, що вітає спільне бачення України та Франції щодо важливості об‘єктивної та проактивної роботи Міжнародної агенції з атомної енергії (International Atomic Energy Agency, IAEA), а також необхідності якнайшвидшої деокупації Запорізької АЕС. На зустрічі французький міністр підтвердила готовність Парижа політично підтримати збільшення експорту української електроенергії до країн Європи, додаткові обсяги якого дозволять замістити мільярди кубометрів російського газу.

Читайте також: Галущенко: Ця зима може стати останньою, коли росія тисне на ЄС постачанням газу

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Брюсселі відбувається надзвичайне засідання Ради міністрів ЄС з питань енергетики, які шукають спільну відповідь на загрозу повного переривання росією постачання газу. У неформальному діловому обіді, що відбувається в рамках цієї зустрічі, бере участь міністр енергетики України Герман Галущенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-