Енергетична безпека в Європі та Україні: в ЄП назвали головні теми на другу половину року

Енергетична безпека в Європі та Україні: в ЄП назвали головні теми на другу половину року

Укрінформ
В Європейському парламенті назвали головні теми, які стоятимуть на порядку денному у другій половині року.

Про це йдеться на сторінці Europarl_UA в Твіттері, передає Укрінформ.

Зазначається, що серед питань порядку денного: стан справ ЄС, Україна та енергетична безпека, гендерна рівність, премія Сахарова та інші питання.

Зокрема, повідомляється, що президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн окреслить пріоритети під час дебатів “Стан справ Союзу”, і що члени Європарламенту дискутуватимуть з нею, аби переконатись, що ЄС ефективно вирішуватиме проблеми економіки, енергетики та змін клімату.

Стосовно теми України та енергетичної безпеки зазначається, що Європарламент і надалі підтримуватиме Україну. Також євродепутати голосуватимуть за нові правила, спрямовані на зменшення енергетичної залежності та перехід на зелені джерела енергії.

Читайте також: Якщо без російського газу: Галущенко обговорить з міністрами Євросоюзу безпеку енергопостачання

Крім того, Європарламент проголосує за затвердження універсального зарядного пристрою, що має зменшити кількість електронного сміття та полегшити життя споживачів.

Стосовно теми рівності депутати розглянуть нові правила, щоб зменшити гендерну нерівність у керівництві компаній та гарантувати мінімальний рівень заробітних плат.

Також Європарламент відзначить захисників прав людини та свободи думки премією Сахарова 2022 року.

Як повідомлялося, у липні Європарламент проголосував за підтримку пропозиції Європейської комісії щодо надання Україні макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 1 млрд євро для забезпечення невідкладних бюджетних потреб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-