СБУ оголосила підозру у співпраці з окупантами «банкіру лнр»

СБУ оголосила підозру у співпраці з окупантами «банкіру лнр»

Укрінформ
СБУ повідомила про підозру очільнику т. зв. «Біловодського відділення державного банку лнр», незаконно створеного ворогом на тимчасово захопленій території Луганщини.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомила пресслужба 3-го управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

«Задокументовано, що 35-річний мешканець Біловодська, який раніше працював заступником керівника відділення українського банку, погодився на кар’єрну пропозицію російських загарбників. Чоловік очолив відділення т. зв. «держбанку лнр» в окупованому селищі. Наразі він виконує накази кураторів щодо запровадження на ТОТ «рубльової зони», імітує існування фінансової системи в угрупованні «лнр», - ідеться в повідомленні.

Насправді ж таким чином окупанти намагаються повністю розірвати зв’язок тимчасово окупованих територій Луганщини з Україною.

Правопорушнику повідомлено про підозру у колабораційній діяльності за ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 10 років ув’язнення, заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 15 років та конфіскація майна.

Триває досудове розслідування під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Найближчим часом його буде оголошено у розшук.

Читайте також: На Херсонщині загарбники «воюють» із гривнею і хочуть її заборонити

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-