Удар по цінах в Європі є частиною доктрини путіна - Кулеба

Удар по цінах в Європі є частиною доктрини путіна - Кулеба

Укрінформ
президент рф володимир путін бʼє по населенню в Європі цінами, щоб показати росіянам, що заможні європейці живуть не краще за них, і диктувати поступки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу для іноземних ЗМІ, повідомляє Укрінформ.

«Війна росії не обмежується Україною. путін навмисно прагне зруйнувати стабільність і добробут кожної європейської сім’ї. Він використовує енергетику та їжу як зброю для посилення тиску. В Україні путін б’є по мирному населенню ракетами, в Європі він б’є по мирному населенню цінами. Це частина його доктрини», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що лідер країни-агресора хоче зробити життя кожної європейської сімʼї таким, як життя російських сімей, і переслідує дві цілі: по-перше, він хоче показати росіянам, що ці заможні європейці та американці живуть не краще за них, і по-друге, він хоче диктувати європейським урядам, на які поступки вони мають піти для росії.

Читайте також: Президент Сербії заявив про намір підписати новий газовий контракт з росією

«Україна стоїть на шляху цих планів і захищає інші нації від росії. З ефективною і тривалою підтримкою Україна здолає путіна і не дасть йому спричинити ще більше проблем для людей в Європі, Азії та Африці», - наголосив міністр.

Він також зауважив, що логіка голосів, які пропонують дати путіну те, чого він хоче, небезпечно наївна, а люди, які роблять такі пропозиції, є або непоінформованими про загрози від росії, або навмисно намагаються ввести в оману на користь росії.

Читайте також: Канцлер Австрії звинуватив Росію у високих цінах на газ у Європі

Як повідомлялося, від початку російського вторгнення в Україну 24 лютого Європейський Союз та його члени виявили потужну солідарність з народом України у його боротьбі проти російських загарбників. Євросоюз продовжує надавати Україні суттєві політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу.

Крім того, ЄС застосував проти росії шість пакетів індивідуальних та секторальних санкцій, які суттєво знижують здатність кремлівського режиму до продовження агресивної війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-