Угода про «зернові коридори» була підписана на умовах України – Кубраков

Угода про «зернові коридори» була підписана на умовах України – Кубраков

Укрінформ
Угода, за якою здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з портів України, була підписана на умовах нашої країни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час телемарафону.

«Вважаю, що цю угоду ми підписуємо на наших умовах, тому що наша акваторія повністю контролюється нами», - сказав міністр.

Він наголосив, що згідно з умовами угоди жоден російський літак чи судно не матиме права наближатися до коридора, по якому вивозитиметься зерно, або до українських територіальних вод.

«У наших портах та в нашій акваторії ніхто нічого не перевірятиме», - зауважив Кубраков.

За його словами, експорт з портів буде відновлено за декілька днів.

Читайте також: Підписана у Стамбулі ініціатива щодо зерна підтримана ключовими союзниками України – ОП

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня було підписано угоду, за якою буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН - генеральний секретар Організації Антоніу Гутерріш, від Туреччини - міністр оборони Хулусі Акар.

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-