Уряд визначив пріоритетними видатки на опалювальний сезон і укриття

Уряд визначив пріоритетними видатки на опалювальний сезон і укриття

Укрінформ
Кабінет Міністрів відніс до другої черги пріоритетності, після видатків на оборону та безпеку, фінансування видатків місцевої влади щодо підготовки до опалювального сезону та облаштування споруд цивільного захисту.

Про це на засіданні уряду 22 липня повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

"Тепер до другої черги пріоритетності фінансування ми вносимо також видатки місцевої влади, які стосуються підготовки до опалювального сезону, а також ремонтів та облаштуванням споруд цивільного захисту, особливо в освітніх закладах. Це питання ми обговорили на селекторі з головами ОДА цієї середи. Уже сьогодні ухвалюємо відповідне рішення”, - сказав Шмигаль.

Він нагадав, що в умовах воєнного стану кошти бюджету першочергово направляються на сектор безпеки та оборони. Другий пріоритет фінансування - соціальні видатки та критична інфраструктура.

Читайте також: Лише 11% закладів освіти в Україні мають належні укриття - голова ДСНС

За інформацією Міністерства фінансів, уряд схвалив постанову про внесення змін до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану.

Ці зміни врегульовують питання здійснення казначейством, його територіальними органами в особливому режимі в умовах воєнного стану платежів за видатками місцевих бюджетів, пов'язаних з підготовкою об’єктів комунальної інфраструктури до проходження осінньо-зимового періоду 2022/23 років.

Постановою також розширено перелік видатків загального і спеціального фондів місцевих бюджетів, за якими здійснюються платежі за дорученнями на підготовку об’єктів до опалювального сезону та заходи з енергозбереження.

Крім того, несено зміни до Порядку в частині платежів на облаштування споруд цивільного захисту (укриття, бомбосховища тощо).

Як повідомлялося, уряд 7 червня створив штаб із підготовки до нового опалювального сезону. За словами голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького, українська енергосистема зможе пройти опалювальний сезон 2022-2023 років за будь-яких сценаріїв, які включають відключення певних генеруючих потужностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-