Частка російського газу в Німеччині впала з 55% до 26%

Частка російського газу в Німеччині впала з 55% до 26%

Укрінформ
Станом на кінець червня, частка поставок природного газу з росії у Німеччині зменшилася з 55% до 26%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у третьому звіті про прогрес у сфері енергетичної безпеки, опублікованому у середу міністерством економіки та захисту клімату ФРН.

«Раніше частка поставок російського газу становила в середньому 55%. До кінця червня 2022 року цей показник впав до 26%», - йдеться у звіті.

Зазначається, що таке скорочення також є наслідком дій російського газпрому, який у червні під приводом технічних проблем скоротив потік газу по газопроводу «Північний потік-1» до 40%. Очікується, що у липні частка поставок російського газу ще більше зменшиться «через щорічний ремонт трубопроводів, під час якого газ не надходить».

«Як альтернатива російському газу були збільшені поставки природного газу з Норвегії та Нідерландів, а імпорт скрапленого природного газу значно зріс», - зазначається у звіті.

Зокрема, у співпраці з федеральними землями уряд ФРН працює над тим, щоб уже у 2022 та 2023 роках у Німеччині ввести в експлуатацію декілька додаткових плавучих СПГ-терміналів.

За оцінками мінекономіки Німеччини, незалежність від російського газу загалом може бути досягнута в країні до літа 2024 року – «це вимагає диверсифікації, економії, швидшого нарощування виробництва водню та масового розширення використання відновлюваних джерел енергії».

У 2021 році Німеччина закупила 46 млрд кубометрів природного газу з росії.

Читайте також: росія використовує газ як зброю та намагається розсварити країни ЄС - віцепрезидент Єврокомісії

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що наразі 12 країн ЄС зіткнулися із повним або частковим перериванням у постачанні газу з росії, а поведінка рф свідчить про те, що ЄС має готуватися до реагування на повне переривання постачання російського газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-