США створили нову ініціативу допомоги українським фермерам

США створили нову ініціативу допомоги українським фермерам

Укрінформ
Адміністрація США оголосила про створення нової ініціативи, спрямованої на підтримку українського сільськогосподарського сектору, а також посилення можливостей для зберігання й експорту продовольства з України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), оприлюдненому в вівторок, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати через USAID заснували Ініціативу стійкості сільського господарства (AGRI-Ukraine) в Україні вартістю $100 мільйонів, щоби підтримати український експорт сільськогосподарської продукції та допомогти пом’якшити глобальну продовольчу кризу, яка загострилася внаслідок жорстокої війни путіна проти України»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Зеленська у Вашингтоні зустрілася з Блінкеном та провела переговори з USAID

При цьому, USAID працюватиме з іншими донорами й приватним сектором, щоби залучити додаткові $150 мільйонів на цю програму із загальною цільовою метою зібрати $250 мільйонів.

Як повідомлялося, від моменту повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого USAID тісно співпрацює з гуманітарними партнерами в регіоні, щоби надати українцям життєво необхідну гуманітарну допомогу.

Читайте також: Аграрний сектор під час війни: чи можна мінімізувати втрати і рухатися вперед?

Крім того, американське агентство сприяє захисту від кібератак та загроз енергетичному сектору України, протидії дезінформації, підтримці малого бізнесу, сільськогосподарського сектору, а також інших сфер української економіки й системи управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-