Зеленська у Вашингтоні зустрілася з Блінкеном та провела переговори з USAID

Зеленська у Вашингтоні зустрілася з Блінкеном та провела переговори з USAID

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська розпочала візит до Вашингтона на запрошення Першої леді США Джилл Байден, провівши зустрічі в понеділок, зокрема, із главами Держдепартаменту США й агентства USAID.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном Олена Зеленська обговорила втрати й потреби українського народу, який продовжує протистояти російському агресору.

Як зазначили в Держдепартаменті США, Блінкен «рішуче засудив жорстокі атаки росії, які продовжують уражати й убивати невинних мирних жителів, також руйнувати будинки, лікарні, школи та іншу цивільну інфраструктуру». Водночас держсекретар запевнив у відданості США підтримувати народ України в процесі відновлення й відбудови після війни.

Читайте також: Важко бути пацифістом, коли на вас несеться вбивця зі зброєю – Зеленська

Зеленська провела у понеділок також зустріч із главою Агентства з міжнародного розвитку США (USAID) Самантою Пауер. З американського боку була підтверджена відданість «довгостроковим пріоритетам відновлення та розвитку України», а також зусиллям щодо задоволення гуманітарних потреб українського народу.

При цьому, після переговорів USAID анонсувало додаткову гуманітарну допомогу Україні.

«Сполучені Штати через USAID надають понад $169 мільйонів додаткової гуманітарної допомоги для підтримки людей, які постраждали від війни росії проти України, яка примусила майже 12 мільйонів людей залишили свої домівки», - зауважили в американському агентстві.

При цьому уточнюється, що надані кошти спрямовуватимуться на екстрену продовольчу й грошову допомогу, безпечну питну воду, матеріально-технічну підтримку, підтримку управління інформацією для гуманітарних операцій, харчування. Крім того, фінансування призначене для екстреної допомоги з притулком, придбання предметів гігієни, екстреної медичної допомоги та психологічної допомоги українцям, які постраждали від конфлікту.

Читайте також: Проєкт USAID здійснюватиме закупівлі для Фонду енергетичної підтримки України

Зеленська також відвідала меморіал жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років й Український дім у Вашингтоні. Там вона зустрілася з українськими й американськими громадськими діячами, активістами, представниками благодійних організацій.

За інформацією адміністрації президента США, зустріч Олени Зеленської з Джилл Байден запланована на вівторок, 19 липня в Білому домі. Крім того, програмою візиту Першої леді України передбачені інші зустрічі в американській столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-