Проєкт USAID здійснюватиме закупівлі для Фонду енергетичної підтримки України

Проєкт USAID здійснюватиме закупівлі для Фонду енергетичної підтримки України

Укрінформ
Міністерство енергетики України, Energy Community та USAID Проєкт енергетичної безпеки підписали Меморандум про взаєморозуміння, визначивши Проєкт USAID незалежною закупівельною агенцією для Фонду енергетичної підтримки України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго у Фейсбуці.

«Наші спільні зусилля з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства та Проєктом USAID з енергетичної безпеки щодо прозорого розподілу коштів Фонду енергетичної підтримки України сприятимуть оперативному постачанню якісного обладнання для відновлення пошкодженої критичної інфраструктури. Підтримка наших партнерів буде одним із ключових факторів забезпечення сталого проходження опалювального сезону в умовах російської військової агресії», - наголосив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков.

Співпраця в рамках меморандуму має на меті забезпечити швидкі закупівлі обладнання для оперативного відновлення енергопостачання з метою стабільного проходження опалювального сезону, а також матеріалів та устаткування для ремонтів критичної інфраструктури, необхідних у середньостроковій та довгостроковій перспективі.

Читайте також: USAID сприятиме реалізації довкіллєвих реформ та «зеленому» відновленню України – міністр

Як повідомлялось, Фонд енергетичної підтримки України було створено Енергетичним співтовариством. Консолідовані кошти від донорів Фонду спрямовуються на відновлення енергетичної інфраструктури, яка була пошкоджена або зруйнована внаслідок бойових дій на території України, розпочатих російською військовою агресією.

Міністерство енергетики України координує запити українських компаній на проведення відповідних відновлювальних робіт. Водночас передбачено, що процедуру обрання постачальників буде реалізовувати міжнародне закупівельне агентство із досвідом у галузі енергетики.

Фото: Фейсбук Міністерства енергетики України 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-