Понад 250 майнових комплексів під управлінням ФДМУ підлягають приватизації

Понад 250 майнових комплексів під управлінням ФДМУ підлягають приватизації

Укрінформ
Під управлінням Фонду державного майна (ФДМУ) перебуває 259 єдиних майнових комплексів, щодо яких ухвалене рішення про приватизацію.

Про це розповів голова підкомітету Верховної Ради з питань регулювання публічних закупівель та ефективного управління державним і комунальним майном Олексій Мовчан в інтерв'ю Укрінформу.

"Наразі під управлінням ФДМУ перебуває 259 єдиних майнових комплексів, щодо яких прийняте рішення про приватизацію", - сказав він.

Мовчан уточнив, що парламент вже ухвалив за основу законопроєкт №7451 про спрощення приватизаційних процесів, в якому закладена можливість придбати єдиний майновий комплекс (ЄМК) підприємства зі всіма його активами - ліцензіями, дозволами, актами користування тощо.

Читайте також: Енергетичну компанію України передали під управління Мінекономіки

За словами депутата, раніше корпоративні права та майно (техніка, виробничі лінії та ін.) купувалося окремо, а переоформлення наявних дозволів та ліцензій для нового власника означало, по суті, їх нове придбання. Після прийняття законопроєкту, у разі покупки ЄМК на нового власника автоматично будуть переоформлені усі ліцензії та права.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 21 червня 2022 року ухвалила за основу законопроєкт щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави (№7451).

Читайте також: На захід України перемістилося 661 підприємство, ще 475 у процесі релокації — Мінекономіки

Законопроєкт створює умови для прискорення приватизаційних процесів в Україні, спрощує здійснювані заходи з підготовки до приватизації та продажу державного і комунального майна як в період запровадження воєнного стану, так і в мирний час, унеможливлює приватизацію об’єктів великої приватизації в період дії воєнного стану та пришвидшує отримання та переоформлення дозвільних документів та ліцензій для власників приватизованих об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-