На захід України перемістилося 661 підприємство, ще 475 у процесі релокації — Мінекономіки

На захід України перемістилося 661 підприємство, ще 475 у процесі релокації — Мінекономіки

Укрінформ
На цей час у безпечні регіони на заході України релоковано 661 підприємство, ще для 475 підшуковують локацію або спосіб транспортування.

Про це повідомила заступник міністра економіки Тетяна Бережна під час онлайн-презентації «Цифрова платформа для релокації бізнесу: підсумки 3 місяців роботи», передає Укрінформ.

«Станом на 12 липня на платформі зареєстровано 1723 заявки від підприємств на переміщення. Всі вони опрацьовані. Вже переміщено 661 підприємство, 458 з них вже працюють. Зараз у процесі перебувають 475 підприємств. Для них здійснюється пошук підходящої локації або спосіб транспортування», — сказала Бережна.

Крім того, за її словами, поки тривав розгляд заявки, від переміщення відмовилися 578 підприємств, оскільки території, на яких вони розташовані, були визволені.

Заступник міністра повідомила, що найчастіше переміщують виробництва суб’єкти оптової і роздрібної торгівлі та ремонту автотранспортних засобів та мотоциклів (38%), компанії з переробної промисловості (33%) та представники інформаційної та комунікаційної галузі (5,9%).

Лідерами з локацій для переміщення залишаються Львівська, Закарпатська та Чернівецька області.

Читайте також: На Київщину перемістилися 17 підприємств у рамках програми релокації

Як повідомлялося, в Україні діє державна програма релокації виробництв. Підприємства, які розташовані в зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні потужностей на захід України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-