Зерновий коридор: Україна підтвердила переговори у Стамбулі

Зерновий коридор: Україна підтвердила переговори у Стамбулі

Укрінформ
Ключовим елементом позиції української сторони на зустрічі делегацій з України, ООН, Туреччини та росії 13 липня залишатимуться питання безпеки.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Україна виступає за те, щоб питання розблокування українського зерна вирішувалося під егідою ООН. У цьому контексті ми вдячні генсекретарю Антоніу Гутеррешу за активні зусилля із пошуку рішення, яке гарантуватиме безпеку південних регіонів нашої держави», - наголосив речник.

Ніколенко зауважив, що 13 липня в Стамбулі запланована чотиристороння зустріч за участю експертів України, ООН, Туреччини та росії, на якій обговорюватимуться модальності функціонування морських коридорів для експорту зернових. При цьому ключовим елементом позиції української сторони залишатимуться питання безпеки, підкреслив дипломат.

Читайте також: ФАО збільшила прогноз світового виробництва зернових - Мінагрополітики

Як повідомлялося, міністр оборони Туреччини Хулусі Акара оголосив, що у Стамбулі в середу, 13 липня, відбудеться зустріч військових делегацій Туреччини, України та росії, а також делегації ООН щодо експорту українського зерна Чорним морем.

Раніше, 11 липня, Президент України Володимир Зеленський провів перемовини з Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, під час яких обговорювалася важливість розблокування українських портів та відновлення експорту зерна, а також запобігання вивезенню росією українського зерна з захоплених територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-